Služba za turizam Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine

Planinarsko društvo „Granaš“

Planinarsko društvo „Granaš“ utemeljeno je 2006. sa sjedištem u Štrepcima. Društvo je na samom osnivanju okupilo 85 redovitih članova. Osnivanje Planinarskog društva prvenstveno je vođeno idejom za organiziranje raznih već tradicionalnih aktivnosti i vještina planinarskih društava kao što su: razvijanje svijesti i savjesti o potrebi zaštite prirode kako u zavičajnom tako i širem okruženju te nakana da se prvenstveno uključe mladi ljudi ovoga kraja u društvo ljubitelja prirode i okoline kao preduvjeti opstanka čovjeka na zemlji.
Izletnici se za vrijeme obilaska zovičkoga planinarskog lokaliteta mogu obogatiti tjelesnim i kulturnim i duhovnim vrijednostima. Ovdje ih čeka čisto i prirodno okruženje, neočekivano očuvana ljepota krajolika i rijetko viđene kulturne, povijesne i prirodne znamenitosti te prizori smjenjivanja brdsko-dolinskih prizora koji se mogu obuhvatiti jednim pogledom. Tu je i mnoštvo pogodnih kota s kojih se širi pogled u beskraj razigrane posavske i slavonske ravnice. 
Društvo nudi:

  • usluge smještaja u krevetima (25 ležajeva) kao i mogućnost spavanja na dušecima u potkrovlju za 20 osoba
  • uređen prostor kod doma za postavljanje 30 šatora
  • veliki dnevni boravak pogodan za razne seminare, sastanke i predavanja kapaciteta 50 sjedećih mjesta, terase (60m2), kuhinju, roštilj, pečenjaru, toalet
  • uređen prostor za sportske aktivnosti i rekreaciju
  • adrenalinski park prilagođen manjoj djeci kao i mladeži
  • markirane planinarske staze u duljini preko 40km.